Ce înseamnă Profides ?

Profides este un nume compus din Pro (pentru) și fides (credință în limba latină), așadar Profides înseamnă Pentru credință.

Inițial acest nume l-am creat pentru grupul muzical pe care visam să-l am încă pe când eram la liceu, iar inspirația mi-a venit având în față un dicționar latin-român. În anul 2005 am înființat trupa Profides cu scopul de a răspândi credința în Dumnezeu și de a încuraja oamenii la o viață curată prin versurile și muzica noastră.

Împreună cu echipa am înregistrat patru albume și un videoclip pentru piesa Dragostea, care a câștigat Locul 1 la Festivalul Internațional de Film Creștin.

Am absolvit între timp studiile în Teologie, iar pe lângă slujba de cântăreț Dumnezeu mi-a încredințat și slujbele de predicator și de scriitor. Cu ajutorul Lui am reușit să public patru cărți: Viața – un cântec de laudă; Iubind și după binecuvântare; Duhul Sfânt într-un pumn de țărână și Înțelepciunea poporului sfânt. Pentru toate acestea știu că este doar meritul lui Dumnezeu pentru că doar El m-a susținut prin miracole. De foarte multe ori am ajuns în situații critice din care nu vedeam scăpare, dar el mi-a dat mereu energie, inspirație și resurse. Fără El nu aș fi avut ce să povestesc iar totul este spre slava Lui și spre folosul altora.

În anul 2015 am înțeles că lucrarea Profides trebuie să treacă la un alt nivel și să înființez o Biserică nouă în București. Nu este o ambiție omenească, ci este o chemare divină, a cărei scop îl văd adesea prin mărturiile celor care vin la întâlnirile noastre și găsesc ceea ce căutau, atât vindecare sufletească cât și trupească și un țel în viață, acela de a fi creștini autentici și de a fi siguri că dincolo ne așteaptă viața cu Cristos.

 

 

Cu drag și prețuire,

Toni Berbece